perjantai 13. tammikuuta 2012

La Croix-Rousse, Lyon osa 2

Hieno suunnitelmani oli pitää joulun jälkeen muutama päivä vapaata, rentoutua, syödä, olla, lukea kirjoja, nauttia olemisesta, sekä käydä koluamassa Lyonin, varsinkin Printemps-tavaratalon, alennusmyynnit. No kaikki muu kyllä onnistui vallan mainiosti, mutta olin unohtanut täysin Ranskan oudot tiukat alelait. Alennukset alkoivatkin siis suurimmassa osaa Ranskaa vasta 11.1. Alennusostokset jäivät siis sillä kertaa väliin, mutta onnekseni sain sentään kynttilöitä, vaikka hyllyt ammottivat tyhjyyttä joulun jälkeen.

Diptyquen kynttilät ovat yksi parhaista asioista maailmassa (listalla myös mukana mm. vauvanorsut, koiranpennut, hyvä ruoka ja silkkimekot, joten lista on hyvin, hyvin suurpiirteinen), se tuoksu on vain jotain sanoinkuvaamatonta. Tuoksukynttilät, jotka tuoksuvat paketissa, mutta palaessa tuoksu katoaa jonnekin ovat mielestäni hyvin ärsyttäviä ja ajan hukkaa. Kuten näette suhtaudun asiaan (liialla) intohimolla :D

Ai niin, pari sanaa kuvista (ai miten niin jaarittelen?), emme olleet koskaan aikaisemmin käyneet Croix-Roussen alueella, vaikka Lyonissa on tullut ravattua useasti. Kannatti. Kadut olivat täynnä pieniä ravintoloita ja käsityöläisputiikkeja (suurin osa oli kiinni väliviikon), sekä ylhäältä oli upeat maisemat (tosin tällä kertaa maisema oli hyvin harmaa ja pilvinen) Lyonin yli. 

2 kommenttia:

Minna.K kirjoitti...

Hei Piritta ja kiitos kommentistasi! :)

Tauluseinä kuulostaa oikein kivalta. Siihenhän voi laittaa mitä vaan, eikä taulujen edes tarvitse olla samantyylisiä. Sellainen vaihtuva taidenäyttely ;)

Ihania kuvia! Itse en ole koskaan käynyt ranskassa mutta tahtoisin vielä joskus.

Manaatti kirjoitti...

<3 Lyon & Me <3